Conform wiki, Earth Hour a luat
fiinta in 2007, dar eu am aflat abia in 2012.
Never it’s too late. Zic.
In 2012 eram plecat intr-o tara
indepartata, si pe la ora 19 m-am apucat sa gatesc o delicioasa fasole batuta.
Da, stiu ca zambiti, dar intr-o tara musulmana, fasolea batuta este muuult mai
delicioasa, dupa ce mananci o perioada alde: Shish taouk, Lamb shish, humus si mujdei
de usturoi (facut cu maioneza. Cel mai bun, dupa parerea mea).
Si pe la 20.20 ma suna sotia mea
care era la munca:
“-Vezi ca la 20.30 incepe Earth Hour "
“-Ce-i aia?” Zic eu desi ceva
engleza maraiam si eu.
“-Stinge si tu luminile in casa, ca
asa se procedeaza. Economisim energie electrica. Salvam pamantul.”
Dupa ce am terminat convorbirea, am
deconectat toate aparatele electronice, am stins toate luminile din casa, am
aprins lumanari de parca eram in scenele amoroase hollywoodiene si apoi am
ramas in mijlocul bucatariei, cu lingura in mana, scarpinandu-ma in cap. La figurat.
Caci gateam, si nu este indicat sa te scarpini in cap cand gatesti.
“Ok. Plita e electrica...nu mai
gatesc?”
“Ac-ul e pornit, afara 40°…mor de
cald in casa?”
“…si… ce fac cu frigiderul?”
Intr-un moment de geniu, care se intampla doar
o data in viata, am ales doua din trei.
Adica, am continuat sa fac fasolea
la lumina lumanarilor, fara aerul conditionat pornit, si am salvat frigiderul
si mancarea depozitata in el.
Atat am putut face la prima mea
experienta cu Earth Hour.
Doar frigiderul si plita in priza.
Anul asta, voi merge aici:
Dar voi lasa frigiderul in priza. Ca
am niste vin la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu