vineri, 4 aprilie 2014

Bloguri.

Folosesc un cititor de feed-uri pentru a-mi satisface nevoia zilnică de literatură.
Nu car cu mine cărţile, nu că ar fi mare lucru sau ar fi ceva indecent în asta, dar n-aş vrea să mă considere lumea mai ciudat decât sunt.
Şi aşa intru la categoria: "Tu nu îţi mai revii odată?"
Am, folosesc şi am şi scris despre cărţile în format digital sau audio. Nici pe alea nu le iau cu mine zilnic.

Citesc zilnic bloguri care îmi răcoresc nevoia de citit.
Sunt multe la care m-am abonat, multe pe care le-am şters din listă deoarece au fost doar un fum sau chiar nu se potriveau cu stilul meu, şi multe care probabil se vor integra cu succes în preferințe.

Eu zic că am păstrat în listă doar blogurile oamenilor interesanţi pe care i-am cunoscut sau mi-ar plăcea să-i cunosc. Pe unii i-am cunoscut destul de bine, pe alţii trecător, iar pe alţii nu voi ezita să îi cunosc dacă voi avea ocazia, chiar dacă nu voi fi eu cel cu replicile cele mai inspirate/deştepte.
Dar toţi au rămas în listă doar pentru că sunt interesanţi şi au ceva de spus. Nu "pe pile". Unii scriu mai vulgar, alţii mai poetic, unii mai realist iar alţii mai visător. Unii scriu rar şi bine, unii scriu zilnic şi bine, alţii scriu mult şi bine, dar toţi scriu bine, sau mai bine spus pe gustul meu. 

Le mulţumesc pentru că am ce citi. 
Unele din scrierile lor sunt mai frumoase decât o carte, altele sunt utile, altele mă fac să râd sau doar să zâmbesc, altele mă fac să șed și să cuget, iar altele îmi arată că nu sunt singurul nebun de pe stradă.

Acum, terminând de scris aceste rânduri îmi vine în minte să fac un top al preferinţelor un fel de "Musai de citit." Doar cu primii 3 şi doar cu cei care scriu destul de regulat.

Paranteza:
Aaaa, am început să scriu pornind de la o idee pe care era s-o uit. 
Mă "omoară" o femeie deşteaptă şi frumoasă. Şi nu-s aşa de rare pe cât crede lumea și nici pe cale de dispariţie. 
Dacă-i doar deşteaptă...treacă-meargă că nu-s sapiosexual, dacă-i doar frumoasă...e clar, dar dacă e deşteaptă şi mai e şi frumoasă...
"Oh mama" (Johnny Bravo)


Pe locul întâi, conducând detaşat
1. La Nouvelle Sappho
2. Bogdan Stoica
3. Petronela Rotaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu