marți, 8 aprilie 2014

Sandra B.

Azi am vizionat cel mai slab/cretin film din ultimii ani.
Cred că ar fi în poll position pentru Zmeura de aur, şi culmea, tot cu Sandra Bullock.
Se pare ce are un lipici special cu aromă de zmeură.
Prestația ca prestația, dar scenariul de toată jena.
Acum nu știu dacă realizatorii au mai văzut filme cu Spațiu, sau dacă la școală au învățat și altceva decât cum să facă un film.
Sau poate că ei cred că noi nu ne pricepem.
Și da, nu ne pricepem la Spațiu și Cosmos, dar avem spirit de observație și mai ales simțul ridicolului.
Doar ca în ziua de azi se pare că astea două nu mai contează. Se iau doi actori pe jumătate eșuați și alte două jumătăți de actori și se face un film pe calculator.
Tâmpeniile sunt mari și nenumărate și am trecut cu vederea inepțiile mici în care ea uită că e în spațiu și aproape pierde bormașina și șuruburile, sau fazele în care amândoi se lovesc de navele alea spațiale sau sunt loviți de meteoriți și n-au "nici pe dracu'".
Dar nu pot să trec cu vederea că mânerele de care se ține ea arată ca niște mânere de valiză, și de punctul culminant în care ea pilotează nava spațială după manual. Da, ați citit bine, cum facem noi la mașina de spălat când vrem să schimbăm programul de spălare. Citim manualul. Înainte de a pleca în spațiu știam că sunt mii de ore de pregătire și că se face o selecție drastică între candidați.
Neee, eronat. Fiecare navă are un set de manuale aflate lângă pupitrul de comandă cu care oricine poate pilota fără prea multă bătaie de cap. Doar că trebuie să știe să citească, deși manualul are poze și săgeți.
Și mai e ceva:
Fiecare dintre noi știe că dacă vrei să ștergi un fișier dintr-un amărât de pc îți apare un mesaj: "bă, ești sigur?" Pe naveta asta nu. Apeși ce vrei când/cum vrei. Ce dacă nu e ăla butonul?
Filmul are totuși și o parte bună. Partea de la brâu în jos a Sandrei care arată de zile mari. Un fund ferm și niște picioare așa de bine lucrate încât nici nu mi-a păsat dacă sunt retușate la post procesare.
Ele m-au ținut în fața tv-ului până la final. Se pare că realizatorii au mizat pe asta, pentru că Sandra ne mai arată fundul și la final.
Bravo ei dacă arată așa și în viața reală. Dacă nu...cui îi pasă?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu